Trimmen

 

Wie zijn we?
Karoline Bouw-Bakker en Frank Bouw beheren samen Toptrim Kynologische praktijk.

In 1981 behaalde Karoline het diploma “dierverzorgings-bedrijf” en “specialist hondentoiletteerbedrijf”, nadat zij in Enschede en in veel rashonden-kennels stage had gelopen.

Zij begon in Eindhoven een trimsalon, die reeds goede  bekendheid  had in de stad en omgeving.

In deze tijd werd ook een aanvang gemaakt met de Schotse terrierkennelFire-crackers”.

In Eindhoven hebben veel mensen succesvol hun stage gedaan bij Trimshop Dumpy, zoals de salon toen heette.

In 1993 werd de salon overgenomen door Linda Ruyg, die ook vandaag de dag nog deze succesvolle trimmerij leidt in Aalst Waalre .

In Beek en Donk, een klein plaatsje in de driehoek Eindhoven-Helmond-Den Bosch is de trimsalon voortgezet, nu onder de naam TopTrim. Onze slogan is :

TOPTRIM:
Meer dan zomaar een trimsalon.

Ook het diploma dierenasiel en pensionhouder en een officiële kennelregistratie van de Raad van Beheer is in ons bezit (zie ook Kennel) Wij werken al vele jaren samen met bekende fokkers van rashonden en dierenartsen met allerlei specialismen in en buiten de regio.  Op allerlei andere gebieden van de Kynologie hebben wij ruime ervaring en verschillende diploma’s. Ook voor verwijzing naar andere bonafide trimmers in Uw regio, kunt U bij ons terecht. Wij zijn lid van de ABHB (Algemene Belangenvereniging Hondentoiletteer Bedrijf).

Wat doen we?
Trimmen, natuurlijk, trimmen in de ruimste zin van het woord:

"to trim" komt uit het Engels en betekent letterlijk inkorten maar wordt meestal gebruik in de zin van "verfraaien", "opmaken".

Trimmen kan betekenen plukken, knippen, uitdunnen, op- of uitkammen, wollen, strippen etc. Maar ook knippen we nagels, maken oren schoon, behandelen parasieten en verstopte anaalklieren. We kunnen ook een periodieke kam- of borstelbeurt geven, en U adviseren over de materialen die U thuis het beste kunt gebruiken.

We wassen en föhnen, en gebruiken indien nodig therapeutische shampoos.

Ook kunnen we, mits de mondholte in gezonde staat verkeerd, tandsteen- of aanslag verwijderen. We geven grote trimbeurten maar ook kleine tussendoorkarweitjes klaren we voor U. Ook rassen waarvan het minder bekend is, zoals de Golden Retriever, of bv Berner Sennenhonden, Schotse Collie's, Keeshonden en noem maar op, kunnen na een behandeling aanzienlijk sneller door hun rui-periode komen na een zogenaamde uitwol-behandeling. Zelfs, of misschien vooral, kortharige honden kunnen overmatig ruien, het hele jaar door. Hiervan heeft de baas vaak veel last en werk. We kunnen deze honden heel doeltreffen uitstrippen en U leren, hoe U dit later zelf kunt doen, thuis.

We geven workshops

Workshops waarin U kunt leren hoe U zelf de beginselen van het trimmen en verzorgen van Uw ras, onder de knie kunt krijgen. Samen met 3 a 4 honden van het zelfde ras en hun baasjes, leert U in 1 of meerdere praktijklessen onder professionele begeleiding alle benodigde basistechnieken. En blijkt U erg handig te zijn, dan kunt U altijd verder !

We leiden mensen op

TopTrim leidt enthousiaste en gemotiveerde mensen op in het vak. In een kleine groep, met zeer enthousiaste collega's leert U binnen de korstmogelijke tijd alle technieken en basisvaardigheden, welke noodzakelijk zijn om een van de diploma's hondentrimmer te behalen. Wij bieden een zeer intensieve en persoonlijke stageplaats aan enkele personen per module van de cursus..

We zijn actief in de rashondenwereld

We helpen fokkers in en buiten Nederland bij dekkingen. We assisteren eventueel bij de worp van het nest. We hebben uitleenmateriaal zoals warmtelampen, benches, werpkisten e.d. We bezoeken regelmatig de tentoonstellingen in Nederland en zijn daar regelmatig met onze Schotse terriers in de ring te zien..

We kunnen U helpen als het U leuk lijkt ook eens met Uw hond te showen. We instrueren omtrent de gang van zaken bij inschrijving, het voorbrengen en toiletteren van Uw hond.

Wij geven advies

Op ieder kynologische gebied proberen wij zelf te helpen of verwijzen U naar andere instanties. Goede raad is altijd gratis en graag geboden.